Suntem în plin sezon al sporturilor de iarnă și vă dorim concedii cât mai pline de adrenalină pe pârtie. Vă reamintim că trebuie să vă întrețineți periodic schiurile sau plăcile de snowboard, pentru a vă bucura de echipamente la capacitatea lor maximă. Pe pârtie, indiferent de cât de bună este calitatea zăpezii, schiurile se zgârie, se tocesc, își pierd calitățile. Echipa tehnică de la Moș Ion Roată vă poate ajuta să le recondiționați la parametrii normali, folosind materiale de cea mai înaltă calitate. Iată principalii pași pe care-i urmăm pentru ca schiurile clienților noștri să fie ca și noi:

Pregătirea schiurilor

Pregatire slefuire schiuri Această operațiune constă în pregătirea schiurilor sau a plăcilor de snowboard pentru recondiționare. Zgârieturile sunt curățate prin șlefuire și este refăcută planeitatea tălpii. “Schiurile sunt șlefuite cu ajutorul unei mașini speciale, astfel încât operația este lucrată uniform, automat, la o viteză constant și la același nivel. Sunt excluse erorile manuale, când șlefuirea poate fi mai accentuată în anumite locuri”, spune specialistul Alex Stanciu din cadrul departamentului de service al Moș Ion Roată. [caption id="attachment_314" align="aligncenter" width="640"]Alex Stanciu - specialist service biciclete & echipamente schi Alex Stanciu, specialist service biciclete & schiuri în cadrul Moș Ion Roată[/caption]

Umplerea zgârieturilor

Umplere zgarieturi schiuri După ce schiurile/placa de snowboard au fost șlefuite, urmează umplerea zgârieturile cu o substanță specială, numită cofix, un plastic la fel ca cel de pe talpa schiurilor, care se aplică prin topire pentru a aduce micile crevase la suprafața echipamentului. “Există două metode prin intermediul cărora se umplu zgârieturile cu cofix. Cea clasică presupune arderea cofixului cu o brichetă, aceasta se topește și picură ca o ceară topită. Se mai poate folosi și un pistol special, care topește bagheta de cofix la 2-300 de grade”, spune Alex Stanciu.

Ascuțirea canturilor laterale

Ascuțire canturi schi Canturile laterale ale schiurilor se tocesc în timp, chiar dacă zăpada pe care se schiază este de bună calitate, fără gheață, pietriș sau rădăcini. E adevărat, zăpada înghețată, mai dură, tocește mai rapid canturile, decât cea pufoasă sau normală. Oricare ar fi situația, canturile trebuie ascuțite periodic. “Suntem foarte atenți la canturi, să respecte unghiul de ascuțire pentru care au fost proiectate”, spune specialistul Moș Ion Roată. Unghiurile de ascuțire ale canturilor pot fi între 87 și 90 de grade și este foarte important ca acestea să fie respectate. “Ascuțirea canturile trebuie făcută după 7-10 zile de schiat pe zăpadă bună, fără gheață”, spune Alex Stanciu. “ Dacă aceste canturi nu au unghiul specificat de producător, te poți trezi, surprinzător, că vrei să virezi la stânga, iar schiurile nu te ascultă. Se înfig atât de tare în zăpadă încât nu pot sări de pe linia pe care o trasează”.

Ceruirea

Ceruire și lustruire schiuri Această operațiune are două faze: aplicarea cerii calde și lustruirea. Specialiștii Moș Ion Roată determină împreună cu clientul ce tip de ceară trebuie aplicată pe schiuri, în funcție de tipul de zăpadă pe care urmează să fie folosite și de temperatura la care se va schia. “Dacă greșești tipul de ceară se poate întâmpla ca schiurile să nu alunece foarte bine. Pentru cei care nu cunosc exact temperatura zăpezii, putem folosi o ceară universală, care permite schiurilor să alunece destul de bine, indiferent de condiții”. “Ceara începe să se ducă după prima, a doua zi de schiat. Stratul de ceară se consumă în cel mai bun caz după două zile. Dacă se schiază fără ceară, talpa schiurilor se albește ușor și nu mai alunecă foarte bine”, spune Alex Stanciu.

Prețuri

Un pachet standard de service, care presupune reparația tălpilor, ascuțitul canturilor, ceruitul și lustruitul costă 70 de lei. Un tabel extins cu toate tipurile de servicii oferite de noi puteți consulta aici. Pentru mai multe detalii vă așteptăm la magazinul nostru din șoseaua Ștefan cel Mare. https://youtu.be/V26ksXcaFe4