Cu ce biciclete vor concura Daniela Ryf  și Mirinda Carfrae anul acesta la Ironman World Champioinship? Răspunsul la această întrebare a fost dat chiar ieri, când a fost lansat Felt IA Disc, cel mai recent model de bicicletă Felt pentru triatloniști.

”Inginerii noștri au reproiectat IA de la zero”, a spus Eric Sakalowsky, din partea Felt. El a adăugat că preocuparea principală pe care a avut-o Felt când a proiectat această bicicletă a fost aerodinamicitatea. O altă noutate a celui mai recent model este, firește, frana pe disc.

Încorporarea frânelor pe disc va aduce sportivilor mai multă încredere în condiții de umezeală. Felt IA Disc are un cadru de carbon UHC Advance + TeXtreme, ceea ce îi conferă bicicletei rigiditate, o face mai ușoară și mai rapidă. Bicicleta vine echipată cu soluții de stocare integrate, care nu știrbesc cu nimic aerodinamicitatea. Felt a proiectat o furcă nouă, pentru a crește stabilitatea, mai ales în condițiile în care a crescut și forța cu care bicicleta este oprită Vor fi disponibile trei versiuni complete de Felt IA Disc. Cel mai scump model, cel de 15.749 de dolari, va fi echipat cu Shimano Dura-Ace Di2 și roți de carbon Zipp. Modelul care se va comercializa la prețul de 7.899 de dolari include schimbător SRAM Red eTap și roți Zipp 30 Course Dis. La 5.799 de dolari va exista modelul Felt IA3 Disc, echipat cu Shimano Dura-Ace Di2, derailleur Ultegra Di2 și roți DT Swiss P1800 Spline DB. Clienții vor avea posibilitatea de a cumpăra doar cadrul FRD, pentru 7.349 de dolari. Bicicleta poate fi precomandată în acest moment pe site-ul Felt. Moș Ion Roată este importator oficial și exclusiv pentru bicicletele Felt în România. Modelele pe care le avem pe stoc pot fi cercetate aici. Ce nu există pe stoc poate fi comandat și adus în mod special.