Vittoria lansează noile roţi Qurano din carbon

Recent Vittoria a lansat noile roţi Qurano construite din carbon Graphene+. Acestea sunt disponibile în 3 versiuni de profil fiind potrivite pentru o multitudine de situaţii, de la turele zilnice şi fără pretenţii până la concursurile cu pretenţii de podium desfăşurate pe vânt puternic. Folosite împreună cu anvelopele tubeless Corsa Speed aceste jante reprezintă un adevărat avantaj pentru ciclistul care le utilizează.

Pentru a face faţă oricărui tip de teren noile Qurano vor avea profile de 30, 46 şi 60 mm adâncime. Grapheneul din compoziţie asigură rezistenţa şi rigiditatea necesară în timp ce greutatea este una foarte mică pentru un set de jante tubeless. Modelul Qurano 30 are o greutate de 1.460 grame, Qurano 46 are 1.510 grame, iar modelul Qurano 60 are o greutate de 1.560 g.

Vittoria foloseşte din plin avantajele materialului Graphene pe care îl utilizează la scară largă pentru produsele lor de top. Aceste este integrat în răşina de bază a carbonului jantelor. El permite, spre deosebire de rășina clasică, transmiterea căldurii între fibrele de carbon, lucru foarte important la frânare. În acest fel căldura generată la frânare este dispersată mult mai eficient pericolul de dejantare fiind redus semnificativ.

Profilul interior al jantelor dispune de sistemul de fixare Speedlock al anvelopelor. Acest sistem menţine anvelopa la locul ei în caz de pană lucru care permite o oprire în siguranţă chiar şi dacă ciclistul rula cu viteză foarte mare.

Roţile vin din fabrică cu bandă tubeless deja instalată însă roţile pot fi folosite în continuare şi cu cameră clasică.