Turul fabricii Castelli-Sportful

Poate că numele Manifattura Valcismon nu ţi se pare cunoscut însă cele două mărci de echipament care iau naştere aici ar trebui să-ţi fie. Este vorba despre Castelli şi Sportful, ambele stau sub umbrela acestei companii şi amândouă au sediul în aceeaşi clădire din Fonzaso, Italia.

Faptul că există aceste două mărci ale aceleiaşi companii nu este un secret. Ba mai mult există acum şi a treia denumită Karpos. Dacă ai fost atent în timpul sezonului 2014 ai fi putut vedea că echipa Tinkoff-Saxo purta acest echipament cât nu era pe bicicletă.

Spaţiul interior al fabricii este extrem de bine organizat, iar la intrare nu vezi mai mult de câteva maşini parcate întrucât majoritatea angajaţilor vin la lucru pe bicicletă, evident. Într-un tipic stil italian de prezentare interiorul locaţiei este cât se poate de bine organizat. Istoria mărcilor este frumos prezentată, iar trofeele stau la loc de cinste.

Arhitectura clădirii a fost bine gândită de la început întrucât oferă lumină naturală chiar şi în cele mai îndepărtate colţuri. Sălile de conferinţă au fost şi acestea organizate să poate fi transformate uşor în showroom-uri atunci când este nevoie.

Însă devine evident destul de repede că acest spaţiu nu este principalul loc unde se produce echipamentul. Este prea mic. În schimb aici se produc articolele unicat. Cicliştii profesionişti poate au nevoie de pantaloni care să se asorteze cu tricoul de lider sau un tricou prototip este nevoie a fi produs. Este locul unde ideile prind viaţă.

În orice colţ al clădirii te-ai uita totul este plin de pasiune pentru ciclism, iar aici intră bineînţeles şi birourile designerilor care gândesc şi inventează fiecare noutate pentru echipamentul care urmează să părăsească fabrica.

Articolul poate fi citit în întregime la cyclingtips.com.au