Prezentare Felt Z4 Disc

via Bikeradar.com

Noua cursieră Felt Z4 dispune de acelaşi cadru din carbon UHC Performance ca cel folosit de Z2 însă preţul va fi mai mic situându-se între valorile de  2.860 – 3.540 euro. Echiparea este cât se poate de performantă fiind alcătuită din groupsetul Sram Rival 22 inclusiv frâne hidraulice pe disc şi schimbător spate WiFli.

Carbonul cursierei Z4 este de o calitate uşor inferioară în comparaţie cu UHC Ultimate Nano folosit la modelul Z1 însă este identic cu cel folosit la Z2. Cadrul este adaptat pentru a oferi în spate instalare IS pentru etrierul frânei pe disc. În faţă avem instalare post mount pentru frână şi furcă din carbon cu ţeavă steerer conică. Ghidarea conductei hidraulice pentru frâna faţă este cu adevărat inteligentă şi se face pe la interiorul furcii.

Discurile de frână sunt de 160mm faţă şi 140mm spate roţile fiind Mavic Aksium One Disc dimensiune 25c. Anvelopele Aksium sunt de 25mm. Bicicleta nu foloseşte prindere thru axle pentru roţi ci clasica cheiţă QR.

Felt Z4 a fost construită pentru cicliştii care apreciază turele lungi şi confortabile pe bicicletă. Căţărările nu vor fi o problemă mulţumită geometriei care oferă o poziţie mai dreaptă şi gamei largi de viteze. Caseta de pinioane 11-32t oferă 11 viteze în timp ce angrenajul dispune de două foi în combinaţia 50/34t.