Noutăți Felt pentru 2015 la Eurobike

Freerider.ro a fost si anul acesta la expozitia internationala din Germania, Eurobike, pentru a lua pulsul pietii si observa care este trendul sezonului care urmeaza. Iata cu ce urmeaza a ne intampina in 2015 Jim FELT si compania sa:


Felt mizează pe noi biciclete de enduro și all mountain în 2015, dar și pe Fatbike-uri, prezentându-se în acest segment cu o gamă bogată. Pe de altă partea, vestea bună este că pentru modelele entry-level, vor mai exista câteva biciclete cu roți de 26 de inch, o adevărată raritate pentru anul ce urmează.

Nu voi începe cu bicicletele pentru munte ci cu una pentru oraș: Felt El Nino, un cruiser cu roți de 26 de inch, cu anvelope foarte groase ce amintesc de fat-bike-uri, dar semi-slick și cu o viteză de rulare mare. Pentru nici 1.000 de $, vei obține o bicicletă care întoarce priviri prin oraș dar pentru care vei avea cu siguranță nevoie de un garaj pentru stocare, căci gabaritul este pe măsură. Promite a fi foarte confortabilă, are un sistem de transmisie single speed și este disponibilă într-o singură dimensiune: cea de 18 inhc. Frânele sunt mecanice pe disc și provin de la Tektro, modelul Aries cu discuri de 160mm.

Trecem mai departe dar nu ne îndepărtăm prea mult de aria Fatbike-urilor. De data aceasta însă vorbim despre un Fatbike de munte, recent lansat de Felt și prezentat la Eurobike. Poartă denumirea de Double Double 70 (nu este o greșeală, pur și simplu producătorul a simțit nevoia să accentueze denumirea de Double), are finisaje foarte bune, cabluri trase prin interiorul cadrului, o furcă din carbon cât se poate de rezonabilă, anvelope suficient de groase încât să absoarbă toate șocurile și să impresioneze trecătorii și este oferită pentru doar 999 de euro în versiunea entry-level. O variantă cât se poate de rezonabilă. Pe măsură ce echiparea devine mai performantă crește și prețul.