Noii Castelli Free Aero RaceBib – revoluţie în domeniul pantalonilor pentru ciclism

Nu mai încape îndoială că italienii de la Castelli sunt cu mult înaintea concurenţei mulţumită nu doar tehnologiilor de ultimă oră pe care le folosesc, dar mai ales pasiunii pe care au făcut-o pentru a oferi doar ce este mai bun cicliştilor, atât profesioniştilor cât şi amatorilor deopotrivă.

Nu există exemplu mai bun decât noii pantaloni cu bazon Castelli Free Aero RaceBib, o adevărată revoluţie în domeniul aerodinamicii şi a confortului oferit ciclistului. Procesul de regândire a pantalonilor Free a ţinut cont de fluxul sanguin în corpul uman oferind exact susţinerea musculară de care este nevoie, dar fără a deveni incomozi. Banda elastică Giro Air de pe picior distribuie mai bine forţa de compresie pe o arie mai mare. Corpul pantalonilor foloseşte 30% lycra pentru a obţine o excelentă elasticitate.

 

Castelli Free Aero Race Bib Short – REVOLUTION STRIKES AGAIN! from Castelli Cycling on Vimeo.


Aerodinamica a fost la fel de importantă în dezvoltarea noilor pantaloni. La prima vedere nu-ţi închipui că trecerea aerului peste echipament are un efect atât de mare însă tunelul aerodinamic a demonstrat că la o viteza de 50 kmh economiseşti 10 waţi.

Material Vortex cu gropite atenuatoare de vârtejuri

Vârtejurile ce se formează în jurul unei maşini sau al ciclistului în timp ce avansează prin aer creează frecare devenind practic o frână. Noii pantaloni Castelli Free Aero RaceBib împrumută din tehnologia umilei… mingi de golf care este complet acoperită de gropite. La fel şi noii pantaloni. Rolul gropitelor este de reducere sau chiar anulare a mini vârtejurilor care altfel te-ar încetini.

Susţinere musculară şi viteză

Procesul de reinventare a pantalonilor Free a ţinut cont de fluxul sanguin prin eliminarea punctelor de presiune care restricţionau curgerea sângelui prin artere. Însă nu este vorba doar de artere ci şi de capilare întrucât panelurile pantalonilor sunt făcute să nu strângă decât atât cât trebuie ajutând la oxigenarea corecta a muşchilor.

Bretele aplatizate CARRÉ

Noile bretele Carré sunt făcute să acopere o suprafaţă cât mai mică pentru maximum de confort aşezându-se perfect plat pe spatele ciclistului. Plasa din care este fabricat materialul ajută la răcirea trunchiului ciclistului permiţând aerului să circule. Pantalonii dispun şi de un buzunar la spate care poate fi folosit de profesionişti pentru transportul radioului de cursă sau de amatori pentru mp3 player sau telefon.

Bandă aderentă GIRO AIR MESH

Banda aderentă pentru picioare a fost şi aceasta regândită. Astfel noua Giro Air oferă o elasticitate mai bună şi o arie mai mare de acoperire în aşa fel încât compresia să fie distribuită pe o suprafaţă mai mare. Aerodinamica a fost din nou luată în considerare folosindu-se materialul Vortex cu gropiţe. În teste s-a obţinut o reducere de 10 watti la o viteză de 50 kmh în comparaţie cu o pereche de pantaloni normali.

Construcţie frontală DOPPIO V

În partea din faţă pantalonii dispun de o construcţie în dublu V pentru a oferi susţinere corectă şi fără a comprima stomacul.

Cusături aplatizate

Free Aero Race a fost în ultimii ani cel mai vândut pantalon din colecţia Castelli. Aflaţi în producţie încă din 2007 pantalonii au beneficiat în general de mici îmbunătăţiri. Pentru a se menţine la acelaşi nivel de vârf fiecare detaliu al noilor Free Aero Race a fost îmbunătăţit.

Detalii reflectorizante

Nu doar performanţa este importantă ci şi siguranţa. Pe partea din spate a pantalonilor au fost adăugate detalii reflectorizante. Dacă profesioniştilor le sunt de folos în timpul curselor care se desfăşoară pe ploaie şi ceaţă, amatorilor le sunt de folos seara în timp ce se întorc de la antrenamente.

Bazon Progetto X2 Air nou şi îmbunătăţit

Progetto X2 Air este diferit faţă de majoritatea bazoanelor cu multi-densitate. Acesta dispune de o construcţie alcătuită din două straturi la care se adaugă o husă elastică. Cele două straturi sunt libere să se mişte independent una faţă de cealaltă reducând în acest fel şansele de frecare şi iritaţie.