În zilele ude ai nevoie de Nano Flex

Dacă mergi cu bicicleta la serviciu sau la un antrenament zilele astea vremea te va obliga să-ţi schimbi puţin garderoba. Deşi a început să fie frig constant mai sunt încă perioade când este „între”, nici prea frig şi nici prea cald însă destul de umed, dacă nu este ceaţă sau burniţă este ploaie.

Acest tip de vreme este cel pentru care a fost gândit materialul Nano Flex de la Castelli. Nano Flex este o colecţie de articole de îmbrăcăminte cu foarte bune proprietăţi de respingere a apei. Produsele au la bază materialul lânos Thermoflex la care s-au adăugat pe suprafaţă filamente din silicon. Filamentele sunt cele care ţin apa la distanţă. Picăturile de apă vor rămâne pe suprafaţa materialului fiind apoi suflate de vânt în timp ce pedalezi.

Încălzitoarele Nano Flex sunt gândite să ajute în acelaşi fel ca şi o pereche obişnuită de încălzitoare la care s-a adăugat însă proprietatea de respingere a apei. Acest lucru este în mod special folositor dacă obişnuieşti să te deplasezi prin oraş cu bicicleta şi ai multe momente când te opreşti la stop sau treceri de pietoni, momente în care se poate instala frigul.

Burniţa puternică, bicicleta colegului din faţă care te stropeşte sau ceaţa deasă nu afectează mai deloc aceste încălzitoare. În consecinţă vei rămâne uscat pentru o foarte lungă perioadă.

Din aceeaşi gamă Nano Flex poţi opta şi pentru pantalonii cu bazon ideali pentru mers pe bicicletă la temperaturi de 6-12 grade în zile răcoroase şi umede. Pantalonii folosesc bazonul KISS3 şi benzile aderente Giro++ pentru a-ţi oferi un foarte bun confort şi potrivire.

Tehnic nu există şi o jachetă din gama Nano Flex însă seria de produse Gabba este cât se poate de apropiată. Există mai multe variante însă potrivite sunt cele cu mânecă lungă, cele cu mânecă scurtă fiind bune de luat în considerare spre primăvară. Practic dacă îţi doreşti un echipament extrem de rezistent la umezeala îl poţi avea.

Şi ca fapt divers, gama de produse Gabba este cea pe care o vezi la mulţi dintre cicliştii profesionişti care nu sunt sponsorizaţi de Castelli.