Ghid echipament triatlon 2015

România “ciclistă” a văzut o dezvoltare apreciabilă în ultimii 5-10 ani. La fiecare început de sezon se poate lua uşor pe Facebook pulsul comunităţii pentru că toată lumea vorbeşte despre vremea care nu se mai îndreaptă, despre turele planificate şi despre noutăţile velo de pe piaţă.

Odată cu dezvoltarea acestui segment a evoluat şi triatlonul. Chiar dacă aceasta este o disciplină mai specială, fiind alcătuită din 3 sporturi distincte – înot, alergare şi ciclism, din ce în ce mai mulţi oameni încep nu doar să se intereseze despre triatlon ci să şi achiziţioneze echipament special care caracterizează acest sport precum bicicletele şi îmbrăcămintea.

Castelli poate fi caracterizat drept vârful de gamă când vine vorba despre echipamentul de ciclism în general şi cel de triatlon în special. Italienii de la Castelli dispun de peste 130 de ani de istorie şi experienţă în această direcţie timp în care echipamentul produs de ei a devenit din ce în ce mai performant. Ce înseamnă performant? Simplu – extrem de confortabil pentru corpul tău în timpul efortului şi extrem de uşor de folosit spre exemplu în zona de tranziţie, la triatlon.

Moş Ion Roată este reprezentantul oficial al mărcii Castelli în România, iar în magazinul din Bucureşti găseşti foarte multe opţiuni ce privesc acest tip specializat de echipament. Dar să vedem care sunt acestea:

Pentru doamne şi domnişoare există tricoul Castelli Core W Tri Singlet. Un tricou care deşi subţire şi confortabil este foarte rezistent. La construcţia acestui tricou au fost incluse caracteristici cheie întâlnite la produsele de top, cum ar fi design-ul aerodinamic pentru buzunarele Free şi Speed Hooks, cârligele care previn tricoul să se ridice în timpul probelor de înot sau bicicletă.

Pentru bărbaţi există Castelli Free Tri Top, un tricou fără mâneci conceput cu adevărat pentru cursele de performanţă. Tratamentul hidrofob garantează viteza la înot acesta nepermiţând materialului să devină îmbibat cu apă în timp ce plasa Velocity de pe spate oferă viteză pe bicicletă. Tricoul este recomandat a fi folosit la temperaturi între 17 °C şi 37 °C

Pentru partea de jos a corpului există pantalonii de damă Castelli Core W Tri, special gândiţi pentru triatlon. Specificaţiile interesante ale acestui produs sunt reprezentate de buzunarul integrat în care se poate transporta un gel energizat sau baton la care se adaugă cârligele Speed Hooks pentru prinderea de tricou, lucruri pe care nu le întâlneşti la echipamentul normal pentru ciclism. Sunt şi extrem de uşori, doar 105 grame, iar temperatura de utilizare este de 20°-35°C.

Bărbaţii dispun de propria lor piesă de rezistenţă mulţumită pantalonilor Castelli Core Tri Short. Aceştia reprezintă esenţialul pentru tri lifestyle întrucât oferă o durabilitate mare şi sunt gata de cursă în fiecare weekend rezistând fără probleme pe parcursul întregului sezon. La construcţia sa au fost incluse caracteristici cheie pe care le regăsim doar la produsele de top, cum ar fi bazonul deosebit de confortabil KISS3 Tri, buzunarul aerodinamic şi cârligele Speed Hooks care previn tricoul să se ridice în timpul concursului.

Dacă însă doreşti o singură piesa care să integreze şi top-ul şi pantalonii există opţiunea costumelor pentru triatlon. Doamnele şi domnişoarele pot obţine un „avantaj necinstit” faţă de concurentă dacă folosesc costumul Castelli Free W Tri Itu Suit. Acesta se mulează perfect pe formele anatomice ale atletei devenind un „al 2lea” strat de piele, un strat care te protejează suplimentar. Castelli Free W Tri Itu Suit integrează multe din tehnologiile de vârf ale companiei precum cusăturile aplatizate, care oferă confort suplimentar, şi elastic de picior şi braţ GIRO3 care previne alunecarea echipamentului în timpul concursului.

La rândul lor bărbaţii pot beneficia de acelaşi avantaj faţă de ceilalţi concurenţi dacă folosesc costumul Castelli Core Tri Suit. Acesta dispune de ţesătura Tempo 3 Light în partea de sus iar pe partea de jos Pace3 Strech. Alegerea acestei variante, de a folosi materiale diferite în zonele diferite ale corpului, este justificată de faptul că organismul se mişcă neuniform în funcţie de zonă. De asemenea acesta se încălzeşte diferit, costumul de triatlon fiind gândit special în aşa fel încât să echilibreze temperatura generală a corpului.

Sezonul este abia la început, iar concursurile triatlon nu sunt deloc puţine. Iată o listă orientativă oferită de sportsplanner .ro care îţi va permite să-ţi programezi sezonul competiţional în funcţie de priorităţile tale.