Ghid de supravieţuire iarna pe bicicletă – Castelli de sus până jos

Anotimpul rece înseamnă pentru mulţi sfârşitul sezonului de bicicletă. Fie că eşti sensibil la temperaturile reduse, fie că nu ai echipamentul potrivit sau pur şi simplu nu îţi place să ieşi pe ceaţă şi burniţă. Dar, aşa cum un vechi proverb scandinav spune „nu există vreme rea ci doar îmbrăcăminte nepotrivită”. Aici intră în scenă Castelli.

FLANDERS WARM LS

Ştim deja că pentru un management corect al transpiraţiei ai nevoie de un prim strat de haine ce se află în direct contact cu pielea. Vorbim aici de bluza Castelli FLANDERS WARM LS. Acest produs a fost creat cu gândul la condiţiile meteo din Flandra în februarie sau practic orice lună din septembrie până în mai. Bluza este realizată la interior din fleece confortabil ce oferă foarte multa căldură şi protecţie. Vei aprecia cu adevărat moliciunea de pe pielea ta mulţumită caracteristicilor excelente de management al umezelii. Materialul este elastic pentru a se potrivi perfect, iar cusăturile aplatizate contribuie şi mai mult la confort.

-          Fleece SottoZero multi-den, 100% polyester

-          Cusături aplatizate
-          Plasă la subraţ
-          Tivul aplatizat bine susţinut de pantaloni

Castelli Espresso 3

Peste buza de corp urmează stratul principal de haine precum jacheta Castelli Espresso 3. Când a fost creată această jachetă s-a ţinut cont chiar şi de cele mai mici detalii pentru a se obţine echilibrul perfect dintre performanţă, potrivire şi stil. Materialul Windstopper® te protejează de vânt şi vreme în timp ce umezeala este eficient eliminată. Căptuşeala moale din plasă este esenţială pentru izolare suplimentară şi confort.

Aerisirea este îmbunătăţită mulţumită celor două fermoare verticale de pe faţa jachetei şi a altor două instalate la încheieturile mâinilor. Pe piept este instalat şi un buzunar special pentru telefon, iar la spate există 3 buzunare suficient de mari pentru a transporta scule, camera de rezervă, mănuşi şi mâncare.

Materialul Windstopper® X-Fast este rezistent al vânt şi vreme, elastic pe 4 direcţii. Croiala este anatomică şi potrivită poziţiei în care stai pe bicicletă.

-          Construcţie flotantă la umeri pentru flexibilitate excelentă chiar şi întinsă la maximum

-          Buzunar pentru telefon şi mufă pentru cablu

-          Fermoare frontale pentru aerisirea pieptului

-          Guler înălţabil Thermoflex

-          Banda elastică pe spate care împiedică jacheta să se ridice

-          Fermoar la încheieturile mâinilor pentru ventilaţie suplimentară şi închidere uşoară în jurul mănuşilor

-          Fermoar YKK® Camlock

-          3 buzunare la spate cu elemente reflectorizante

Castelli SORPASSO WIND BIBTIGHT

Pentru partea inferioară a corpului avem pantalonii Castelli SORPASSO WIND BIBTIGHT. Aceştia sunt pantalonii ideali pentru o largă varietate de condiţii de iarnă întrucât dispun de materialul lânos Windstopper® X-Fast 2 instalat în zona genunchilor şi coapselor pentru a face faţă chiar şi la temperaturi negative.

S-a păstrat materialul Thermoflex Core Due în zona bazonului întrucât acesta oferă o foarte bună protecţie la vânt, oferă căldură şi elimină transpiraţia. În acelaşi timp materialul permite o potrivire perfectă pe corp.

-          Protecţie Windstopper® X-Fast 2 la genunchi şi coapse pentru pedalat pe vreme rece

-          Material Thermoflex Core Due pe partea frontală superioară pentru căldură şi eliminarea umezelii

-          Thermoflex pe partea din spate şi de jos a picioarelor pentru elasticitate perfectă.

-          Ancore la gleznă GIRO3 pentru izolare perfectă în jurul huselor de pantofi

-          Bazon Progetto X2 Air pentru confort şi aerisire îmbunătăţită

-          Fermoar YKK® Camlock la glezne cu elemente reflectorizante.

Castelli CW.3.1

Nu putem încheia fără a vorbi despre mănuşi care practic sunt primele ce vin în contact cu aerul rece. Castelli CW.3.1 sunt realizate din materialul AirFlex Light cu trei straturi, rezistent la vânt şi apă, dar care lasă în acelaşi timp umezeala să părăsească mâna. Căptuşeala este din Polartec PowerStretch pentru confort şi căldură la care se adaugă elementele de securitate pentru controlul bicicletei şi anume printul din silicon aplicat pe degete. Acesta oferă aderenţă optimă pe ghidon, dar şi pe manetele de frână.

Siguranţa este îmbunătăţită suplimentar şi datorită elementelor reflectorizante la care se adaugă la final încă o opţiune pentru confortul ciclistului, materialul moale de pe degetul mare care îndeplineşte două roluri – poţi şterge ochelarii de umezeală sau ploaie sau îţi poţi şterge nasul.