Felt lansează noua Decree ideală pentru cross country şi trail!

Noul Felt Decree a fost dezvoltat şi testat atât cât a fost nevoie pentru a ieşi o bicicletă perfectă, fără grabă. Rezultatul este un model foarte uşor dar şi foarte capabil pentru trail şi all mountain. Decree foloseşte versiunea cu cea mai lungă cursă a suspensiei FAST de la Felt.

Pivoţii din spate au fost înlocuiţi de mulţi producători cu stay-uri flexibile de carbon, dar tehologia folosită de Felt este deosebită. Dacă la majoritatea bicicletelor carbonul este detensionat când bicicleta nu este folosită, la Felt acest lucru se întâmplă atunci când biciclistul este pe ea, în poziţia de ”sag”. Astfel, la un şoc stay-ul se comprimă iar la atingerea cursei zero se extinde. Astfel, obstacolele mici vor fi absorbite mai eficient şi pedalatul va fi afectat mai puţin. Lipsa unui pivot spate face cadrul mai simplu, mai uşor şi mai rigid.

Pentru a fi uşor, la construcţia cadrului s-au folosit fibre de carbon UHC Ultimate+Textreme iar greutatea totală incluzând amortizorul RockShox Monarch Plus RC3 DebonAir este de doar 2 kg. Este vorba de un cadru de all-mountain cu cursa de 140 mm şi amortizor inclus, există biciclete de XC mai grele de atât! Geometria se doreşte să fie lungă şi joasă, după tendinţele actuale, unghiul furcii putând fi modificat cu +/- 1 grad iar înălţimea monoblocului cu +/- 10 mm.

Cadrul foloseşte butuc spate de 142×12 mm, headtube ControlTaper, prinderi de etrier PostMount, monobloc cu filet de 73 mm şi tijă de şa de 30.9 mm mai joasă pentru a face loc modelelor reglabile. Cablurile şi furtunurile sunt ghidate intern, în down-tube putând fi introdusă şi bateria de la sistemul Di2. Tot cadrul este bineînţeles compatibil Di2. Toate cadrele au suport demontabil pentru schimbătorul faţă şi un capac pentru când acesta nu este montat.

Modelul de vârf este Decree FRD care are o greutate de 11.17 kg! Furca este Pike RCT3 DPAir, transmisia SRAM XX1, roţile sunt DTSwiss Carbon, tija este RockShox Reverb iar ghidonul şi pipa Easton Haven.

Felt Decree 1 foloseşte un carbon un pic mai greu, dar tot are doar 11.59 kg. Furca este Pike DPair de 150 mm, amortizorul Monarch Plus Rc2 Debonair, tija Reverb, transmisia SRAM X01.

Cel mai ieftin model de carbon este Decree 3, cu furcă Pike RC Solo Air, transmisie Shimano XT 1×11, frâne Shimano şi tijă reglabilă KS LEV la o greutate de 12.32 kg.

Există şi un model cu triunghiul faţă dine aluminiu, Felt Decree 30. Totuşi bicicleta păstrează triunghiul spate de carbon şi suspensia FAST. Ghidarea cablurilor este pe exterior şi transmisia este Shimano Deore 2×10, greutatea este de 13.22 kg.

Bicicletele vor fi disponibile în România începând din luna ianuarie 2016 prin Moş Ion Roată şi dealerii săi din întreaga ţară.

Articol publicat iniţial pe Freerider.ro.