Felt lansează biciclete cu preţuri mai mici

Cunoscută în lume mai mult pentru bicicletele sale de şosea totuşi 40% din vânzările Felt sunt generate de bicicletele off-road. Recent americanii au achiziţionat o nouă maşinărie pentru prelucrare CNC care le va permite acum să genereze mult mai uşor prototipuri.

Recent, odată cu lansarea noului logo Felt, compania a renunţat şi la lansările de tip „Model Year”. Aşadar nu există prea multe informaţii despre care să povestim în schimb americanii se concentrează acum pe noutăţile de importanţă mai mică precum curse diferite ale suspensiilor, reglaje ale shock-urilor şi preţuri noi.

Majoritatea noutăţilor produselor din acest an se concentrează asupra echipării bicicletelor. Spre exemplu bicicleta Felt DD Fat Bike a fost atât de populară încât Felt o va oferi acum şi în varianta cu furcă cu suspensie Rockshox Bluto. Bicicleta va fi livrată cu anvelope de 4” însă va putea utiliza chiar şi anvelope de 4.8”.

Dacă în general preţurile la bicicletele de top cresc mai repede decât rata de inflaţie la Felt preţurile pentru bicicletele entry-level devin din ce în ce mai bune. Spre exemplu noua 7 Ninety cu roţi de 27.5 inch va avea un preţ recomandat de 499$. Este cea mai ieftină bicicletă pe care Felt a produs-o vreodată, iar echiparea nu va fi slabă ci va include componente de marcă precum Shimano, Suntour, Tektro etc.

Felt a îmbunătăţit şi geometria bicicletelor de munte pentru copii. Dacă majoritatea bicicletelor pentru copii au BB rise noile biciclete Felt vor dispune de BB drop lucru care va îmbunătăţi stabilitatea şi manevrabilitatea. S-a încheiat de asemenea şi un nou parteneriat cu Suntour pentru a se crea un arc şi vaselină mai uşoare care să doteze noile furci cu suspensie, pentru ca bicicletele pentru copii să devină mai uşoare.

Cadrele de 20 şi 24 inch primesc culori specifice pentru băieţi şi fete, iar preţurile recomandate pornesc de la 369$.

În cazul în care te întrebai totuşi cât cântăreşte bicicleta full suspension Felt Edict FRD de la începutul articolului, aceasta are doar 10,1 kg!