Felt VR, o nouă cursieră plină de inovaţii

În primăvara lui 2016 a avut loc prezentarea colecției de biciclete Felt 2017. La acest eveniment a participt și revista românească de ciclism Freerider.ro. Redactorii au avut ocazia să analizeze și să înțeleagă detaliile noilor biciclete, dar și să le încerce puțin.

Una din vedetele evenimentului a fost cursiera Felt VR, o bicicletă performantă cu geometria şi configuraţie adaptată pentru ture de anduranţă. S-a lucrat în mod special la creşterea capacităţii de amortizare a vibraţiilor, aşa că seatstay-urile, seat tube-ul şi top tube-ul au primit forme complet noi, proiectate special pentru acest model.


Foto bikerumor.com

Ideea de design a cadrului este asemănătoare cu cea a modelului de competiţie FR, seatstay-urile unindu-se pe top tube în faţa seat tube-ului, fără să existe o punte de întărire între seatstay-uri. Straturile de carbon şi forma au fost adaptate însă pentru confort mai mult decât pentru performanţă.

Profilul seatstay-urilor diferă foarte mult de sus până jos. Zona mediană este aplatizată pentru a flexa vertical dar cu o rigiditate maximă laterală, partea inferioară fiind lată pentru a creşte rigiditatea şi a face loc pentru etrierul de frână.

Un aspect atrăgător este că pe cadrul din carbon s-au introdus prinderi pentru aripi de protecţie direct în structură. Sistemul nu este standard, aşa că trebuie folosite aripile special create pentru VR. Preţul pentru un set de aripi este în jur de 50 USD iar ele se încadrează bine în design-ul bicicletei, acoperă o mare parte din anvelope dar nu reduc dimensiunea maximă a acestora.

Articolul a fost publicat în original pe Freerider.ro și poate fi citit integral aici.