Castelli prezintă o parte din noutăţile 2016

Castelli prezintă o parte din noutăţile 2016

Cu 139 de ani de experienţă în domeniu italienii de la Castelli sunt probabil cei mai avansaţi tehnologic când vine vorba de echipament pentru ciclism. Experienţa lor îi recomandă, iar dovadă sunt nenumăratele echipe profesioniste care folosesc echipamentul Castelli în cursele de importanţă mondială.

Unul din produsele de top de la Castelli care a fost adus la zi 2016 este pantalonul Free Aero Race a cărui particularitate specială este materialul Vortex cu gropiţe care simulează suprafaţa unei mingi de golf. Rolul acestor gropiţe este reducerea frecării cu aerul şi reducerea efortului ciclistului. Acestea se traduc printr-un consum mai mic de energie din partea sportivului lucru care se finalizează de cele mai multe ori cu un podium.

Specificaţiile acestor pantaloni sunt următoarele: material textil Vortex pentru picioare, material Forza cu 38% Lycra pentru partea interioară a picioarelor, bretele Carré pentru acoperire minimă şi confort maxim, bandă elastică Giro Air pentru aderenţă mai bună pe picioare şi tensiune aplicată pe o suprafaţă mai mare, construcţie frontală Doppio V pentru susţinere mai bună şi confort, cusături aplatizate, elemente reflectorizante pe spate şi bazon Progetto X2 Air pentru confort şi aerisire mai bună. Greutatea acestor pantaloni este de doar 178 grame.

Castelli SANREMO 3.2 SPEED SUIT este un alt produs destinat cicliştilor cu o pasiune specială. Mulţi sportivi de performantă nu-l folosesc neapărat pentru că este rapid ci în special pentru confort. Este foarte subţire însă în acelaşi timp robust, încât mulţi profesionişti îl descriu ca fiind o a doua piele. Un alt avantaj al acestui costum este că datorită construcţiei robuste vara pe vreme caldă poate fi complet deschis, iar spatele, chiar dacă este încărcat cu o cameră, pompă, geluri şi batoane, nu va atârna.

Costumul SANREMO 3.2 SPEED SUIT a făcut furori în 2011 la Paris-Roubaix când a fost lansat. Acesta este un „skinsuit” special adaptat pentru ciclism cu 3 buzunare la spate, construcţie tip skinsuit pentru trei pătrimi ale circumferinţei taliei la care se adaugă o parte frontală suprapusă care facilitează mult îmbrăcarea, te ajută la fel de mult când trebuie să te opreşti pentru „chemarea naturii” şi nu în ultimul rând se poate deschide complet atunci când eşti pe o căţărare extremă. Greutatea întregului costum este de doar 211 grame.

Tricoul Castelli AERO RACE 5.1 JERSEY FZ este continuarea versiunii 5.0. Modelul 2016 este mai confortabil şi mai rezistent. Noul tricou dispune de materiale textile îmbunătăţite care au arătat în tunelul aerodinamic o reducere de 2 wati la consumul de energie al ciclistului. Tricoul nu este doar aerodinamic ci si foarte usor la 103 grame cu aproximativ 40 g mai usor decat unul standard. Poate nu pare mult pentru un amator insa pasionatii de ciclism vor aprecia greutatea redusa.

AERO RACE 5.1 JERSEY FZ este cel mai aerodinamic tricou fabricat de Castelli ce dispune pe partea frontala de materialul miraculos cu gropite Velocity, 3D mesh pe spate pentru aerisire mai buna, elastice din plasa pentru maneci, banda de compresie in jurul taliei pentru a mentine cele 3 buzunare de la spate in aceeasi pozitie, banda elastica si aderenta din silicon, fermoar YKK pe toata lungimea si elemente reflectorizante ce dispun si de proprietati cu transfer de caldura.

Castelli META JERSEY FZ a fost creat avand la baza un model produs special pentru Maratona dles Dolomites, cel mai remarcabil granfondo din lume. Cursa a trecut peste pasuri celebre precum Pordoi, Sella, Gardena, Giau si Falzarego lucru care slicita foarte mult echipamentul. Noul META este acum mai usor, se usuca mai repede si se poate desface usor pentru ventilatie completa. A fost de asemenea gandit sa se potriveasca tuturor celor care perticipa al curse precum Maratona dles Dolomites.

Tricoul cantareste doar 116 grame fiind fabricat din plasa 3D in partea din fata. Spatele este produs din tesatura Micro Quadro 100% polyester fermoarul fiind YKK® Vislon. La spate avem 3 buzunare eterioare si unul cu fermoar pentru valori toate sustinute de o manda speciala de compresie amplasata la talie.

Castelli RODEO JERSEY este un alt obiect de echipament destinat celor care doresc performanta. Cu o greutate de doar 125 grame Rodeo ofera o reducere de aproximativ 12 wati la o viteza de 40 km/h in comparatie cu tricourile normale cu croiala de concurs. Acest avantaj este oferit in mare parte de materialul Velocity cu gropite amplasat pe piept si umeri. Acesta ajuta insa si la un transfer mai bun al transpiratiei de pe suprafata corpului spre exteriorul tricoului cat si la uscarea rapida a acestuia.

Fermoarul YKK® Vislon este amplasat pe intreaga lungime a tricului si dispune in plus de protectie la gat anti-ciupit. La subtiori materialul folosit este Nervato pentru o aerodinamica si aerisire mai buna. In talie este amplasata o banda aredenta din silocon pentru o sustinere mai buna. La spate exista un singur buzunar cu fermoar.


Articol preluat de pe Freerider.ro