Brasov Triatlon 2014

Triatlonul devine din ce in ce mai popular nu doar in lume ci si in Romania. Iar Felt este numarul unu cand vorbim despre triatlon.

Recent a avut loc triatlonul de la Brasov unde a participat si sportivul nostru Alex Diaconu. Evenimentul era unul pe care il astepta de foarte multa vreme fiind organizat intr-o zona pe care o iubeste. „De dimineata m-am trezit plin de entuziasm deoarece urma sa iau startul la una din cursele care mi-am dorit sa se organizeze de cand eram copil”, spune Alex peblogul sau.

Evenimentul se anunta unul excelent avand in vedere pregatirea buna a lui Alex si bicicleta de contratimp ideala pe care avea sa o foloseasca, Felt IA. Insa Alex, dorind sa respecte regulamentul concursului, acela de „no drafting” a semnalizat cateva nereguli in cursa in urma carora s-a ales cu o cazatura si ceva „pagube” pentru el si bicicleta sa. Acestea s-au datorat unui ciclist care, ignorand regulamentul si spiritul de fair play, a ales sa riste, actiune care s-a soldat cu accidentarea lui Alex. 

Dar chiar si asa Alex Diaconu s-a descurcat foarte bine. La prima proba, cea de inot, locul intai a fost al sau. A urmat proba de bicicleta, 30 km pe un traseu plat si foarte rapid. Aici au fost momentele cand Alex a sesizat neregulile in urma carora s-a ales cu accidentarea. El a preferat sa fie corect si sa nu mearga la plasa beneficiind foarte mult insa de pe urma aerodinamicii bicicletei Felt IA. „Au urmat 11km grei in care pierdeam timp substantial in raport cu cei 4 (care faceau draftng n.r.)”, spune Alex. „Intre Codlea si Vulcan batea vantul cu putere din fata, ceea ce mi-a permis sa profit de aerodinamica exceptionala a bicicletei mele Felt IA si sa micsorez diferenta creata de plutonul din fata.”

Dupa altercatia cu ciclistul agresiv a urmat cazatura lui Alex. El insa a reusit sa se ridice si sa continue concursul. „Mai aveam cam 10km pana in T2”, comenteaza Alex, „asa ca am strans din dinti si am incercat sa nu pierd timp in raport cu primul grup”.

Apoi a urmat alergarea care l-a pus pe Alex la mare incercare datorita ranilor capatate mai deverme. „Am alergat cu un ritm sustinut primul 1,5km pana l-am vazut pe Simon care avea un avans de 500m, si am realizat ca nu il mai pot ajunge din urma. Dupa aceea am lasat-o mai moale si am alergat doar cat sa imi pastrez locul 2”, spune el.

Insa, cu toate aceste probleme si cu accidentarea de pe traseu, Alex Diaconu a reusit tosusi sa urce pe podium! „Cat despre locul 2, sunt foarte mandru de rezultatul obtinut in acest conditii”, ne marturiseste Alex. „Sunt foarte multumit ca am ales sa continuu cursa dupa cazatura si am terminat pe un loc absolut onorabil”. 

Dupa concurs Alex Diaconu a depus o contestatie care insa nu a fost solutionata in favoarea sa.


(sursa foto: facebook.com/AlexMolnarDiaconu)