Bicicliștii ar putea beneficia de tichete valorice pentru biciclete noi

Recent a fost luat în discuție un proiect legislativ care, dacă se aprobă, va oferi angajatorilor posibilitatea acordării de tichete speciale cu ajutorul cărora angajații vor putea să-și achiziționeze biciclete.


Valoarea subvenției ar fi de 1.500 lei bani care vor trebui cheltuiți pe o bicicletă utilizată în interes de serviciu, pentru drumul de acasă la locul de muncă și înapoi, dar și în timpul zilei, pentru drumurile realizate în interes de serviciu.

Proiectul de lege menționează că aceste tichete ar putea fi acordate o dată la trei ani. Așadar cei interesați ar putea beneficia de bicicletă nouă o dată la trei ani. Aceleași tichete ar putea fi folosite și pentru achiziționarea de echipament, accesorii, piese de schimb, unelte și produse de întreținere a bicicletei.

Mai mult, angajatorii ar avea opțiunea acordării de indemnizații angajatorilor care folosesc bicicleta pe post de mijloc de deplasare în oraș. Indemizația ar fi tot sub forma tichetelor și ar avea o valoarea de 0,33 lei / kilometru în limita a 300 lei pe an.

Vom reveni cu detalii în momentul în care proiectul de lege devine realitate.