Antifurturile XLC pentru protecţia bicicletei

În viaţa de zi cu zi este greu să ai grijă de fiecare obiect care reprezintă o valoare pentru tine. În cele mai multe cazuri eşti nevoit să îl laşi nesupravegheat sau chiar neasigurat. În această categorie de bunuri intră şi bicicletele care reprezintă pentru noi atât de multe lucruri. De la o necesitate care-ţi permite să te deplasezi la locul de muncă la un motiv de distracţie la munte.

De fiecare dată când laşi bicicleta nesupravegheata undeva, chiar şi doar pentru câteva minute şi chiar într-un loc aglomerat, trebuie să o asiguri cu un antifurt. Acestea variază şi din punct de vedere al calităţii, dar şi al gradului de securitate pe care îl oferă. Antifurturile germane XLC - X-xellent Components sunt câteva dintre cele mai sigure şi mai performante de pe piaţă.

Unul dintre cele mai accesibile antifurturi este XLC 8X600 cu cheie. Cablul care formează acest antifurt are un diametru de 8mm. Este suficient de rezistent pentru a asigura bicicleta însă acest tip de lacăt trebuie folosit doar pentru scurte perioade de timp. Recomandat este ca bicicleta să se afle în raza ta vizuală pentru a putea reacţiona rapid în caz de nevoie. Lungimea de 600mm este suficient de mare pentru a-ţi permite să legi bicicleta chiar şi de un stâlp mare de beton sau un copac. XLC 8X600 dispune de doua chei.

XLC Joker este un antifurt robust cu cablu al cărui diametru este de 12mm. Este suficient de gros şi destul de masiv, la greutatea de 525 grame, pentru a asigura securitatea bicicletei. Închiderea şi deschiderea se face prin cifru cu 4 cifre. Aşadar este uşor de folosit întrucât poţi utiliza pin-ul cardului bancar pentru a-ţi fi mai uşor să ţi-l aminteşti. Cei 1850mm lungime permit să legi bicicleta de cele mai variate obiecte. De la stâlpi de iluminare stradală la bănci din parc.

Cu XLC Dillinger II mai urci o treaptă pe scala securităţii oferite bicicletei tale. Deşi este mai scurt, doar 1m, Dillinger poate fi totuşi folosit la asigurarea bicicletei chiar dacă locul unde laşi bicicleta este greu accesibil. În plus Dillinger II oferă un grad mărit de securitate mulţumită armurii suplimentare din oţel care acoperă cablul ce oferă securitatea primară. Cu alte cuvinte hoţul este nevoit să zăbovească de doua ori mai mult. Nu în ultimul rând setul de 3 chei oferă securitatea cheilor cu amprentă, mult mai greu de duplicat şi al căror cilindru este mult mai greu de desfăcut.

În cele din urmă avem antifurtul XLC Sundance-Cassidy III de tip U-Lock, cel mai sigur din gama acestor produse. Sistemul X2P Quattro Bolt fixează toarta lacătului în două puncte astfel încât oferă rezistenţă maximă la tragere, smulgere, pârghie sau răsucire. Încuietoare Z Cylinder BombBlok oferă la rândul ei un plus de securitate, iar materialul din care este fabricat antifurtul, oţel masiv, completează la capitolul securitate. Toarta antifurtului XLC Sundance-Cassidy III este acoperită cu două straturi cauciucate pentru a nu deteriora cadrul bicicletei tale. Acest antifurt oferă nu mai puţin de 4 chei din care una dispune inclusiv de lumină LED pentru a-l putea descuia uşor noaptea.